Τοποθεσία

Τοποθεσία

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Το Καλαμάκι, ο Άγιος Ιωάννης και το Καμηλάρι δημιουργούν μία κοινότητα των 450 κατοίκων. Η κοντινότερη πόλη είναι το Τυμπάκι (6χιλ.) και λίγο πιο πέρα βρίσκονται οι Μοίρες (15 χιλ.). Στο Καλαμάκι θα βρείτε όλα τα μικρά πράγματα που χρειάζεστε για καθημερινή χρήση κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Η περιοχή διαθέτει μίνι μάρκετ, έναν φούρνο, καταστήματα, εφημερίδες κ.α.. Στο Τυμπάκι και στις Μοίρες, υπάρχει διαθέσιμη μία μεγαλύτερη συλλογή αγοραστικών επιλογών, σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο. Υπάρχουν ιατροί διάφορων ειδικοτήτων και φαρμακείων, ένα νοσοκομείο, τράπεζες καθώς και ένα ταχυδρομείο.

Ο καιρός εδώ είναι ηλιόλουστους σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του έτους, κατά μέσο 12 ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Στο Καλαμάκι θα απολαύσετε το υπέροχο, φυσικό τοπίο της ήσυχης αμμώδους παραλίας μήκους περίπου 1,5 χιλ. Τα ηλιοβασιλέματα κόβουν την ανάσα με φόντο τα ακατοίκητα νησιά των Παξιμαδιών. Το Καλαμάκι είναι ιδανικό για όλους εκείνους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να απολαύσουν χαλαρωτικές στιγμές. Μπορούν, ωστόσο, να συναντήσουν κόσμο και να διασκεδάσουν.

Θα βρείτε φιλοξενία και θαλπωρή σε όλες τις μικρές ταβέρνες και στον πλακόστρωτο δρόμο της παραλίας. Όλες οι ταβέρνες προσφέρουν παραδοσιακά φρέσκα μαγειρεμένα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας (που δύσκολα θα βρείτε σε θέρετρα μαζικού τουρισμού) και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στιγμές στις ξαπλώστρες και στις ομπρέλες που παρέχονται δωρεάν.

Καθημερινά, το φρέσκο ψάρι είναι μία ιδιαίτερη απόλαυση όπως και τα κλασσικά πιάτα κατσαρόλας και φούρνου της κρητικής κουζίνας. Οι Έλληνες φημίζονται για τους μεζέδες τους που τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε πραγματικές γεύσεις από την Ελλάδα και να απολαύσετε την περίφημη κρητική διατροφή.

Η πρόσβαση στο Καλαμάκι γίνεται από ένα καλά ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο, το οποίο καταλήγει στο χωριό, χωρίς κίνηση, καθιστώντας το ένα ιδανικό μέρος για οικογένειες με παιδιά. Τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν χαλαρά στην παραλία ενώ εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας ή το κρασί σας σε μία από τις ταβέρνες ή σε μία καφετέρια.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, στην παραλία του Καλαμακιού, μπορείτε μερικές φορές να παρατηρήσετε τις χελώνες Carretta-Carretta ενώ αφήνουν τα αυγά τους στη ζεστή άμμο.

Η γύρω περιοχή και η φύση του νησιού προσφέρει επίσης κατά τη διάρκεια των μηνών του χειμώνα και της άνοιξης, είναι ιδιαίτερη και μοναδική γοητεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του έτους, θα μπορέσετε να απολαύσετε τη γοητευτική βλάστηση, τα μοναδικά φυτά και βότανα που ευδοκιμούν μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, και τους καταπράσινους λόφους.

Είναι σύνηθες να συναντάτε τους ίδιους επισκέπτες κάθε χρόνο, μιας και εφόσον ανακαλύψουν αυτό το όμορφο μέρους του κόσμου, επιστρέφουν πάντα. Είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψετε!

Θα χαρούμε επίσης να σας δώσουμε πληροφορίες και συμβουλές για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την επίσκεψη σας στο Καλαμάκι.

ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά και το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, γύρω στα 100χιλ. νοτιοανατολικά της Πελοποννήσου, ανάμεσα στο Αιγαίο Πέλαγος και την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι ένα ποικιλόμορφο νησί πλάτους 57 χιλ. και μήκους 260 χιλ. με περισσότερους από 500.000 κατοίκους. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Ηράκλειο. Το κλίμα είναι μεσογειακό εδώ στην Κρήτη. Είναι το νησί της λιακάδας. Από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου, μπορείτε να αναμένετε ημέρες με ηλιοφάνεια. Αν ποτέ υπάρξουν σύννεφα στον ουρανό, αυτά συνήθως χάνονται πολύ γρήγορα. Στα νότια παράλια, οι θερμοκρασίες είναι συνήθως σημαντικά υψηλότερες από αυτές στα βόρεια παράλια.